Fyra årstider

Jag vet att jag skrev för ett bra tag sedan att jag hade tagit kort på de fyra årstiderna på ån som finns här i närheten. Jag tror aldrig jag skrev det inlägget.
Men nu kommer det hehe :)

Jag är bara en liten hobby fotograf och kan inte alls hur man skall ställa in kameran på rätt sätt för att ta bra bilder så det får ni leva med hehe...

Nu är våren kommen så varför inte ta och visa våren först, jag har tagit kort från olika år på ungefär samma ställe.

9 maj 2013
15 april 2014
Jag älskar att vara ute på våren och ta kort, därför finns det fler bilder på ån under flera år på denna å.
Gillar kortet från 2013 för det är bättre färg på det, tror det har med vädret att göra, för det är samma kamera jag tog dessa kort med kompakt systemkamera Sony nex-f3 18-55.

18 april 2015 var solen framme.
Nu kommer vi till sommaren, jag har inte varit så mycket nere vid ån då med kameran. Samma här bilden är tagen med min Sony nex-F3 18-55 kamera.

6 juni 2015
Ja då är det grönt, verkligen grönt :)

Så är det dags för hösten, här missade jag verkligen att ta kort när det var färgade löv på träden. När jag gick förbi så var det grön fortfarande sedan kom jag inte iväg av någon anledning och nästa gång så var löven nästa helt borta. Men bilden kommer från hösten och är då tagen med min nya kamera Nikon D5300 18-105

18 oktober 2015 då det inte var så mycket färg.
1 november 2015 då allt var borta.
Nu så kommer sista årstiden, vinter, här var jag bara nera en gång när jag såg att snön låg på marken. Vad svårt det är att ta bra bilder när det är snö ute, antar att man skall ställa in kameran på något då hehe...

17 januari 2016
Nu har jag klarat av det projektet med alla fyra årstider, vet inte vad man skall hitta på härnäst att följa upp, någon idé? Ja hösten skulle jag gärna få en bättre bild på men det kanske det blir till hösten.

Jag har en sak i Amsterdam jag försöker ta kort på, tyvärr så gjorde jag inte det 2009 när jag var där men 2012 så blev det ett kort på en kanal som heter Speigelgracht som ligger ett stenkast från där brorsan bor, vet inte om man ser den från hans fönster om man lutar ut, kanske hehe.

3 juli 2012, hade då ingen systemkamera utan en vanlig digitalkamera, Canon.
Insåg att jag missade att ta kort på kanalen i juni 2013 när jag var där, skulle på Iron Maiden konsert då, så därför kom jag inte ihåg det hehe, kan intala mig det hmm ;)
Hmmm jag missade även julen 2013 att ta kort på kanalen, dåligt av mig, jag som tyckte jag tog kort på den, kan bilden försvunnit någonstans kanske.

27 juli 2014, Sony nex-F3 18-55
Samma båtar ligger kvar 2 år senare, men en kalv har kommit på båten som syns lite, jag tror den stod innan utanför galleriet som har den båten, de brukar ha underhållning på båten med en mini stråkorkester som jag såg.

28 juli 2015, Nikon D5300, 18-105
Änglarna har flyttat på sig i den lila båten till vänster mot åren innan. men va tråkigt det ser ut där på båtarna detta året.
Undra om någon fågel har byggt bo på det däcket vid båten?

Jag har en känsla att det kommer bli ett kort från 2016 på Speigelgracht, har man en bor som bor där så kan man lika bra åka till honom och hälsa på :)

Nu får jag fundera på vad man skall ha för fotoprojekt detta år.
Ha det gott
Kramizz
Taggar: Amsterdam, Bilder, Foto, Råslätt.;

Kommentarer :

#1: ullie

oj otroligt mysig kanal...
visst är det kul att ta kort på samma plats o se hur olika


Hoppas du har haft en fin påsk

Svar: Ja det är det, påsken har varit jättebra.
Pernilla Johansson

skriven
#2: Anonym

häftigt med alla årstider :D

Svar: Ja det är det verkligen :)
Pernilla Johansson

skriven

Kommentera inlägget här :