Konferens i Visby

I tisdag så blev det att åka till Gotland och Visby, det har varit en dröm att få komma dit men tyvärr har det inte blivit av för en och annan anledning.
Men nu så slår den till drömmen, men efter att sett schemat så insåg man att man inte skulle få se så mycket av staden.

Vi tog flyget från Axamo i ett litet plan, kunde välja vilka platser som helst för det var inte med många på det planet. resan gick bra och vi landade på Arlanda som vi senare fick ta bussen till Bromma, nästan en timme tog det.
På Bromma mötte man alla andra innebandyfolk, ca 70 personer, vi hade ett eget chatrat plan. Flygningen till Visby tog ca 30 min så man var inte så länga upp i luften.
På båda resorna från Axamo och från Bromma bjöds det på fralla och dricka... det är skillnad på KLM när man flög från Landvetter till Amsterdam där man fick en liten dricka och en liten påsa salat kex. SAS som vi flyger med i år bjuder inte må något, det får man förbeställa. Hehe...
Bolaget BRA har jag inte hört talas som som flög till Visby, sen för den delen så flyger jag inte mycket.

Hehe Helena hon blev både på Axamo och Bromma väl genomgången. de drog en grej över kläderna för att se om hade spår av något olämpligt, jag sa till henne, det måste varit något i kläderna som gav utslag när hon gick igenom kontrollen.
Jag klarade mig bra hehe...

När man väl kom fram blev det ingen incheckning utan det blev att äta lunch och det skrev jag i ett annat inlägg som ni kan läsa här hur det strulade.
Sen var det bara upp i konferensrummet och sitta och lyssna m.m. ända till ca 18.30 tiden då vi äntligen fick checka in på rummet, men sedan var det ner att äta middag.
Första dagen blev lång för man var trött efter en halv dags resande.

Dag 2 blev det frukost strax efter 7 för man började med konferensen vid 8.15. Jag hade tänkt ta med mig min systemkamera om man hade lyckats med att ta sig ut men den fick tyvärr inte plats, men jag tog med min lilla digitalkamera för att den är så liten.
En bild när man stod utanför hotellet, jag blev förvånad att Visby var så backigt, man fick stega upp en bra bit, man fick äta snatbbt så man kom ut lite hehe... eller på morgonen innan man satte sig och lyssna igen.
Hann med några kort på en onsdagmorgonen...
Ja ja, jag älskar arkitektur och ta mycket kort på byggnader :)
Det är som toaletten på rummet... den var allt lite gammal... ja eller gammal stil.
Det var att dra i snöret eller ja kedjan hehe...
Onsdagen gick ganska snabbt för att det var lite valbara seminarier som man fick välja själv vad man ville gå på.

På lunchen stegade jag och Helena upp för backarna på jakt efter en affär för att köpa lite dricka, vi kom fram till ringmuren.
Alltså ringmuren och Visby kan jag nu bocka av från min lista som jag vill se... 
Jag t.o.m. ställde mig framför kamerna frivilligt hehe...
Ja jag gör det för att nu har jag sett det jag har velat se...
Jag gjorde exakt samma sak när jag var i Rotterdam när jag såg kubus husen jag har drömt om att få se.
Härliga hus finns det runt om, en del de går ihop med buren och ett och annat trähus m.m.
Vi hade riktigt bra väder måste jag säga och solen den sken för fullt, passade inte mitt huvud som reagerar på det med huvudvärk, men det stoppade inte mig för att kunna se staden den lilla stund jag kunde.
Andra dagen höll vi på till kl 16.00 sedan var det aktiviteten som var det bästa... en guidad tur i Visby, tro att man var glad. Jag får se lite... kan säga att jag hängde inte med i allt han sa. Vi hade delats in i tre grupper för vi var så många och det är väl tur. 
Det handlade om ryssar som ville ta över Gotland och det om Sverige och Jönköping som kom och motade bort ryssen som gotlänningarna var glada över osv osv.
Det här huset jag tog kort på morgonen berättade han om att det var en fattig man som hade gift sig rikt och hade byggt upp detta hus... jag har bara 1200-talet i huvudet var det var den tiden guiden pratade mycket om men skall vara osagt om huser var från den tiden.

Sen vart det en kyrkoruin, en kyrka som hade byggt på 1200-talet som sedan har förfallit eller som den hade sprängts.
Hög var den kyrkan insåg man när man såg denna pelare... då inser man att det bara är början av valvet.
När man går där på turen så ser man en ruin eller mur bit mitt i bland alla hus... lite häftigt.
Vacker utsikt är det när man kommer upp på höjderna.
Hamnade vid Visbys domkyrka som invigdes 1225 och den kyrkan står kvar.
Undra om de gick där uppe och kollade efter fiender eller? Nästan lite fyraktigt med den gången.

Hamnade ännu en gång vid en ruin och det var Helge Ands som är unik för den är åttakantig, här fick vi gå in.
Inte trodde jag vi skulle upp i den när jag tog kort på hålet...sen ännu högre upp där man ser valnspetsen. Ännu en byggnad som byggdes på 1200-talet och förstördes på 1600-talet.
Det var trångt och smalt när man klättrade i trapporna och de sista trapporna var så höga.
Men vilken utsikt....
Härlig blandning med hus och ruiner...
Tror detta var danskt eller vad han nu sa guiden :)
Här på toppen av Helge Ands åttakantiga ruin slutade den guidade turen. Så nu har jag fått se lite med av Visby...

Dag 3 så fick vi en sovmorgon, vi skulle börja 9 men jag vaknade 3.45 och kunde verkligen inte somna om men inte gick det. Det blev att göra sig iordning och börja packa för man skulle vara ute från rummet innan 12 men checkade redan ut efter frukosten. Passade att lufta mig innan man satte sig och lyssna igen. Mot slutet fick vi sitta i grupper inom vårt eget distrikt så fm gick snabbt.
Men tror ni lunchen funkade?
För att maten skulle bli rätt så hade jag skrivit en lapp med var jag kan äta... den lappan fanns nog inte kvar för att det kom in nötkött... så efter många turer fick jag kyckling och det fick jag efter nästan alla hade gått och ätit upp...
Nja det hotellet som skall vara fyrstjärnigt får inte högsta betyg av mig, inte heller de andra för de klagade en hel del på maten.
Den var smaklös en del av maten och sedan mängden... nu brydda jag mig inte om det... visst smaken första dagen var helt smaklöst men de andra dagarna funkade för mig. 
Portionerna var små och ojämna, ex så var det massa gnocci på Helenas tallrik kanske 15-20 st medans det på min tallrik var ca 5-6 stycken. Nu gjorde det inget för min del för jag äter ju inte så mycket efter GBP operationen men för en som är man och tränar så var det för lite mat.
Så många gick ut efter middagen för att äta igen för de var hungriga. Jag blev mätt förrutan första dagen då när maten inte alls klaffade bra. Tur jag hade frukostkex och någon muslibar...

Hem resan gick bra, fick ta tåg från Stockholms central för jag tror inte något flyg matchade. Resan gick bra för jag och Helena kollade på film, jag hade med surfplattan. 
Hehe vad vi skrattade åt henne som ropade ut i högtalarna... tur hon inget vet, visst elakt men det gick inte annat.
Började lite i Stockholm när hon pratade så var det precis som hon inte visste vad hon riktigt sa och rättade sig själv, vet jag reagerade på det.
Sedan framåt Linköping så sa hon att de sista vagnarna skall kopplas av där men att de blivit felmärkta 1-4 också... så om man satt där och skulle till Jönköping så satt man fel och skulle flytta fram. Vi satt i vagn 2 men visste att vi steg på andra vagnen så vi satt rätt.
Då ropar hon ut att om ni märker att inte vagnen rör sig mer så vet ni att ni sitter på fel vagn, men då måste de byta men hallå har inte vi rullat iväg ifrån de andra då? hehe då bröt man ihop lite hehe.
Hon pratade med lokföraren så vi andra hörde... alltså man kan undra om hade luktat på korken lite.

Så fortsatte det... inte var de och kollade biljetten heller på hela resan... konstigt.

Sedan efter Huskvarna ropade hon ut att vi snart var i Jönköping och vilka byten det fanns, vi var några minuter försenade men det gjorde inget sa hon och ja Huskvarna var redan avklarad... öhh jaha, hon hade närmligen inte ropat ut Huskvarna hehe...
Då bröt vi hop igen hehe hehe...

Hade tur att Helenas man hämtade oss så vi kom hem utan att åka buss hem.
Så jag var allt lite haldöd igår när man kom hem... men sovit ordentligt i natt. Härligt.

Bäst att göra lite annat nu, skall iväg och handla idag.
Ha det gott i värmen.
Kramizz
#1 - - Biggan:

Helt underbara bilder .. älskar Gotland .. har även släkt där .. tycker det var synd att ni ej åkte båt .. en underbar färd över havet

Svar: Tack! Kul att du har släktingar där, jag har det inte :) Nä båt är inte så bra för mig, jag är sjösjuk så mår inte så bra då och lär inte njuta av turen. Kram
Pernilla Johansson