I vargavinterns land

Författare: Cecilia Ekbäck
Uppläsare: Kerstin Andersson

En Historisk thriller i den lappländska vildmarken i början på 1700-talet.
Maija och Paavo har flytt från Österbotten, Finland till Svartåsen Sverige. De har med sig sina dötter Fredrika och Dorotea. De är ute och skall gå med getterna och hittar då en död man som nybyggarna tror att det är en vargattack. Men Maija är inte så säker på det och hon tror att det är en av nybyggarna som ligger bakom, men vem? Nybyggarna vill gärna säga att det är djävulen som har gjort det.
Med ett missår gällande grödan måste Paavo ge sig av till kusten för att jobba och lämnar Maija med barn hemma och under en storm kommer hon när prästen i Svartåsen och de börja tillsammans undersöka mannens död.

Men det de inte vet är att andra hemskheter sker i deras närhet...
Bild från Adlibris

Först och främst så hade jag svårt för uppläsaren... hon fick mig att tänka på Hemsöborna filmen och den berättar rösten "Han kom...."
Nja boken fångade inte mig direkt måste jag säga, en trevlig berättelse från livet förr i lappland. eftersom min släkt är därifrån och nybyggare så kan man tänka sig deras liv där. Inte för att allt är en mord ... visst har jag ett mordfall i släkten under denna tiden... men inte i Svartåsen ;) utan på annan plats.
Taggar: Boktips;

Kommentera inlägget här :