Trolldom

Del 1 om Häxmästaren
Författare: Margit Sandemo
Uppläsare: Julia Dufvenius

Tiril är ett osjälviskt barn som har hamnat i skuggan av sin vackra syster. Hon kan lätt gå ut utan att föräldrarna märker det och hon blir vän med en hund som hon tar hand om men hon kan inte ta med honom hem.
Men med tiden som hon blir äldre så ändras det och det är inte säkert för henne att vara hemma.
Till sin hjälp kommer Erling och en islänning vid namn Mori som vill bli en stor Häxmästare.

Mori har åkt från island för att han inte kan vara kvar där och hamnar i Norge. Kommer han vara säker där?
Bild från Storytel

Äntligen har denna serien kommit på Storytel... det var längesedan jag läste dem så det skall bli kul att få lyssna på dem. Kommer ihåg en del men långt ifrån allt, nu när jag lyssnat på fösta delen kommer lite minnen fram.
I den första boken får man lite historia om Island och häxmästere som kan vara viktigt att veta... så om ni skulle tycka det är tråkigt så stå ut den stunden kommer hända saker i den.

Ett avslöjande kan jag göra och det är att för er som gillade Isfolket böckerna är att de kommer att dyka upp i dessa böcker också men inte än :)
Häxmästarna består av 15 delar, alltså inte alls lika många som Isfolket som är 47 delar.
Detta blev till slut en triologi.
Allt börjar med Sagan om Isfolket som till slut blev hela 47 delar... man kan undra om Margit Sandemo ens hade tänkt att det skulle bli en triologi och att Isfolket skulle komma att dyka upp i Häxmästare serien. Som jag skrev är den "andra" delen av triologin 15 delar... sen kom Legenden och ljusets rike som kom att bli 20 delar och här kommer Häxmästarna och Isfolket att växa ihop i en helt ny värld i jordens mitt... riktig fantasi del kan lan kalla den "tredje" delen och man får lära känna en del Isfolket bättre... ex Sol av Isfolket heter en bok.
En triologi på 82 böcker är väl inte illa hehe... 
Man kan undra om det kommer bli en inläsning av tredje delen också, man kan ju hoppas det :)
Taggar: Boktips;

Kommentera inlägget här :