Året 2015

Året det började med ett platt fall för min del, på väg till jobbet ramlade jag på en isfläck och har inget minne av fallet mer än att jag skakade när jag kom till jobbet och Helena fick köra hem mig och jag blev hemma en tid med ett knä och ett ömande finger som troligt gick ur led och hoppade tillbaka. Jag är inte helt bra i knät ännu och blesyrer syns fortfarande.

Annars så var januari bra med att jag tagit ett beslut om en Gastric Bypass som nu lede till beskedet att jag var godkänd för operation och nu började min resa den 19 januari med att äta bra mat så jag lyckades gå ner de kilon som jag skulle ner.
Mina underbara vänner bjöd ut mig på go middag innan allt startade för de ville fira min födelsedag :)

Februari gick man nu in i och min otur var på mig ännu en gång, jag svullnade upp om läppar och ögon, bara att ge sig av till läkaren igen och fick allergitabletter för detta och antagligen av det av blodapelsin, besprutningen som var på dem.
Sen lades bloggen ner i jag tror en vecka... då hade man mycket man ville skriva om hehe... typsikt va?
Tro inte att min otur var nog... jag gick på flyt då och fick i mig max 800 kcal och just då åkte jag på influensa, jag har inte haft influensa på säkert 20 år och just nu som jag är svagast på grund av flytet så åkte jag på det. kan säga att det smakade inte mer så jag fick ringa dietisten och fick då tillåtelse att äta men bara 800 kcal och det räddade mig.
Jag blev för första gången i mitt liv sjukskriven av en läkare för influensa och hosta. Har aldrig varit sjukskriven innan.

Mars kom och jag var inte helt återställd men orkade ta mig till jobbet igen. det var skönt och med tanke på att operationen skulle vara den 9 mars så visste man att man skulle vara hemma i minst 2 veckor.
Jag trodde att min operation inte skulle bli av för hostan ville inte ge sig, men den gav sig i sista stund.
Dagen innan operationen ringde bror min som har varit orolig för min operation och jag råkade nämna att en surfplatta skulle man ha på sjukhuset för att kunna göra något om man vill surfa m.m. Vad händer, han skickar bud med mamma och vi åker runt och hittar en surfplatta som jag får av honom... gissa en som blev glad, jo JAG. Ja brorsan var glad att kunna ge mig något som han visste att jag ville ha.
Har haft mycket nytta av denna platta kan jag säga, den är bla min TV guide och ibland är det gott att ligga i sängen och kolla på några program eller film man vill se. Pefekt.

Fick även ett fint kort av min vän Lotta som jag verkligen uppskattade.
Operationen gick bra och dagen efter operationen fick jag komma hem.
Jag bodde hos mamma den första tiden för de vill inte att man är ensam då. Mamma tog hand om mig och fy flytperioden var en pina, men med fil och rån som jag fick äta för dietisten klarade jag av det. Sen hade jag en vårdhund, Hannes som var i min närhet hela tiden, när jag lade mig i sängen så skulle han sova där också... lilla goa gubbe.
30 mars var jag åter på jobbet som jag hade börjat sakna lite men oj vad trött man var.

April kom och semestern bestämdes... Amsterdam i slutet av juli och början av augusti efter ett samtal med brorsan, han ville ha hundvakt för de ville gå på dancevally och varför inte ställa upp på detta. Amsterdam säger man inte nej till...
Jag klädde mig i orange för jag kunde vara med på andra Fair Play Cup och arbeta, första missade jag för då var jag sjukskriven. Gillar att jobba då och se alla ungar som lever för Innebandy.

Maj var en rensningmånad... nu började man känna sig piggare av att gått ner en hel del så nu åkte en del saker ut, väskor, kläder m.m.
Härligt när man börjar känna så.
Chilli kom till stan och försvann lika fort... konkade... så de stängde denna nya butik.
Brukar inte kolla på Eurovision för enligt mig så har Sverige skickat dåliga låtar, men Måns Zelmerlövs låt var bra och han VANN heja Sverige.

I juni började jag med en ny hobby utöver nagellack, hittade en målarbok för vuxna och nu är jag totalt fast i det hehe, så avslappnande och rogivande. Samtidigt kan man lyssna på en bok :)

Vårturer med kameran är en annan hobby som jag älskar...
Testade på något nytt, lerduveskytte oj oj jag klarade att träffa några av dem också... talang vet jag inte men tur kanske, pappa var stolt när han hörde det, tyckte att jag skulle ta jägarexamen, men nej tack, djur jagar jag inte.Åt ute på restaurang för första gången efter operationen oj oj vad gott det var med buffé och bra gick det också.Hade trevligt med pappa, Karolina, brorsan och Cristina.
Favoritmaten...
Hamnde på Rosegarden igen med goa vänner och en trevlig kväll på stan med dem :)

Juli startar att man går på den årliga matmarknaden och kollar, tror inte jag kom hem med något men några holländska pannkakor stoppade man i sig allt.

Fick uppleva en bilbrand utanför fönstret... ingen anlagd tur och väl.
Fortsatte rensandet... böcker åkte ut, trodde aldrig det skulle ske, men det är nu gjort och inte saknar jag dem heller.
Hela 40 kg har jag gått ner och är superstolt över det... 
Jag köper en ny kamera som jag nu kan gå kurs med... skall bli kul att lära sig denna nu. Den gamla Sony hamnade i Amsterdam hos min bror :) Nikon blev det nya märket.
Mamma med hundar och jag börjar resan till Amsterdam som går fortare än vad vi tänkt och överraskar brorsan att vi kom så tidigt.När jag såg honom gå så tänkte jag stackarn vad han har ont i fötterna och inte märker man att han rakat av sig skägget, han påpekar det någon dag senare hehe. Blinda... japp.Fösta shoppingen sker på Michael Kors butiken runt hörnet som brorsan säger... skulle ha en plånbok men kom ut med lite mer, en väska också hehe...
Detta är dagen efter man kommit ner dit... sparat till detta i alla fall plånboken.
Känns som jag lyxshoppade i Amsterdam, det blev en Guess väska också och ett par målarböcker.
Amsterdam är i regnbågens färger för pride är på gång.
Som då sker i augusti. Givetvis testar man nya kameran, allt sker i kanalen runt hörnet där brorsan bor och mamma fick vara hundvakt medans jag kollade in båtarna och tog kort.
Kommer hem med en hel del fin shopping av väskor och givetvis nagellack

I september blev det ut en tur och kolla på Råslättsdagen... innan det blev dags för bio med vännerna Eva och Lotta, dags att kolla Så ock på jorden
Drabbades av en läcka... grannen snett över hade glömt att stänga av vattnet och somnade... jag hade tur med att det inte blev något förstört som min granne fick. Sen fattar man inte hur de vågar vara utan hemförsäkring.

En del höstturer med fotografering blev det och en massa målande av naglar så klart... crazy... japp.
Oktober kom och jag fick en ny målarhobby, Querkles, superkul att måla detta i cirklar.
Brorsan kunde inte hålla sig mer än 3 timmar och meddela att han hade köpt en födelsedagspresent som så exakt var en månad till... han hade köpt en biljett till Iron Maiden i juni 2016, så kul att få gå på dem igen :) Tack kära bror.
Mer turer med kameran blev det också... älskar hösten.
November kommer och den månaden börjar med bio Glada hälsningar från missångerträsk, rolig film som jag och Lotta kollade på för Eva hade blivit sjuk.
Åkte på en härlig resa till min kusin Emma och var där med min kusin Marie och hennes dotter Moa. Mina fastrar Bitte, Marie-Ann och Ingela... njöt av goa räkor och kräftor mums mums... färska på västkusten, kan det bli bättre?
I december så var jag på julfesten för första gången som jobbet har, och mitt första julbord som opererad, gick super men tråkigt att vänta ca 20 min för att få mat för de hade så dålig service till julbordet. Underhållning var det också med härlig musik man kände igen.
Blev ett julbord i Växjö också med bara Innebandyfolket... mycket bättre där, och det var "samma" julbord som i Jönköping.
I år blev det lite julklappar under granen och det gillade PP som på en gång var där och rev runt efter sin paket... julsjuk hund kan man tro att det är hehe.
Passade på att vara ledig de sista dagarna av året.

Har haft ett underbart år med en otrolig viktnedgång på 55 kg och mer skall det bli nästa år, jag är stolt att jag inte varit hemma sjuk sedan jag gjorde operationen, så mycket jag var hemma i början av året...
Nu ser jag fram mot ett nytt spännande år så får man se vad som sker då...
Vill gå en fotokurs som jag väntade med till våren, får se om det blir av, de hade höjt priset på det och givetvis flera tillfällen men 2000 kr är mycket pengar. Hehe jag vann inte några pengar på kalendern som kunde betala det.
Men övning ger färdighet så mer foto kommer jag ta även om de inte är proffsiga hehe...

Gott Nytt År!
Nu ser vi framåt och inte bakåt
Kramizz

Taggar: Årskrönika;

Kommentera inlägget här :