Vindsträdgården

Författare: Virgina Andrews
Uppläsare: Julia Dufvenius

Minns ni dessa böcker som kom ut på 80-talet? Många läste dessa böcker om vindsbarnen. Nu har Storytel gett ut dem som lyssnar böcker.

Chris, Cathy, Carrie och Corry lever ett bra liv med sin mamma och pappa men en dag händer en olycka, deras pappa Christopher dör i en olycka och mamma klarar inte av att försörja familjen och tar då kontakt med sin familj, som visar sig vara vldigt rika.
De får lämna allt och flytta till det stora godset men där blir de inlåsta i ett rum med tillgång till vinden, de fick veta att det bara skulle vara för några dagar. Mamman skulle berätta för sin sjuka far om barnen, men inget händer sen får de veta att de väntar tills han dör innan de kan komma ut. Mamman kommer mer sällan och besöker barnen som nu har fått anpassa sig till denna värld.
Cathy förstår mer och mer att mamman inte är så intresserade av dem längre och att hon inte ens vill titta på de yngre barnen tvillingarna Carrie och Corry. De får allt utan sin frihet och den elak mormor som lämnar mat till dem och har stränga regler.

Kommer de få sin frihet? det får ni allt läsa om.
Jag läste denna bok på 80-talet och tyckte väldigt mycket om denna serien om fyra böcker som alla kommer ges ut på Storytel. Blomblad för vinden, Törnbädden och Lustgården.
Nu väntar jag på att september skall komma så andra boken släpps.
Då gav jag denna bok en femma idag blir det lite lägre betyg på den, för det kändes inte som när man läste den första gången.
Fyra är inte ett dåligt betyg.
Taggar: Boktips, Roman;

Kommentera inlägget här :