Musikalen Priscilla och lite shopping

Vi vaknade tidigt och tog det lungt på morgonen innan jag och Marie gav oss av ner till centrum. Vi började med en del av Drottningsgatan, det blev några titt i affärerna där, det verkade som den affär jag brukar titta in med väskor inte finns kvar.Lite kort på fina Stockholm, vilket vackert väder vi hade... det var sol och ganska varmt, solbrillorna fick åka på.
Vi hamnade på Gamla Stan för att kolla där. Marie ville till ett fik som har god Caffe Latte, så det blev ett besök på Schwezer konditori på Västerlånggatan 9.Kan ni tänka er jag tog en Caffe Latte, jag har varit lite nyfiken på hur det smakar... det gick dricka kan man säga.
Men oj oj var mycket gott det fanns, man skulle vilja smaka på allt, men så funkar det inte... man skulle inte kunna äta allt.
Det blev en citron maräng bit.Kan säga att det var gott och man blev mycket mätt... det var en onyttig lunch kan man säga.

Gamla Stan kan man lite på, det fanns väskaffärer men jag hittade inget där. Men i en butik som heter Inaya på Västerlånggatan 20 fanns det lite väskor och där hittade jag den.Lite glittrande änglarvingar är inte dumt.

Vi hittade en liten butik med bikini i fönstret och underkläder, där passade Marie på att gå in, de var så duktiga med att ta fram rätt storlek så Marie var supernöjd med hennes fynd där. Värt pengarna.

Gamla Stan är vackert med sina gränder och gamla hus.Men bara en sak jag undrar över... när plockar de ner julbelysningen, den var fortfarande tänd?Lite mer shopping blev det.
Hamnade på Science Fiction bokhandeln, de hade många böcker på engelska.
Det blev en bok som följde med hem...Får se om man gillar den... Nu ser jag att den ligger på Västerlånggatan 48, värt ett besök om man gillar denna typ av böcker och vill ha dem på engelska för det har de en stor avdelning.

Hamnade vid riddarhuset och där satta vi oss på en bänk och vilade lite våra ben.Jag fattar inte att mina fötter klarade av detta så bra... helt otroligt. Vi gick runt i 6 timmar med vilopauser på cafét, Riddarhuset och när vi åt.

Vi gick sen tillbaka drottninggatan innan vi hamnade på Jensens Böfhus för lite mat. Det var kö, men vi kom snabbt fram och fick ett perfekt bord som gjorde att vi inte stördes av någon. Men maten fick man vänta på, ca 45 minuter tror jag. Tror en del väntade längre för några blev erbjudna att ta från salladsbordet.
Jag fattar inte varför det skall ta sådan tid på Jensens, för så är det även här hemma att man får vänta så länge på maten.
Den är ju god. Så väntar man på något gott så väntar man aldrig för länge sägs det. För den delen så tog vi det lungt och stressade inte med maten... Jensen har verkligen ändrats på sig, i början när de startade så fanns det enbart en halv tomat som grönsak på tallriken och de hade knappt någon sallad.

Hann med en H&M butik innan vi åkte tillbaka hem till Nicke för att vila och göra iordning oss. 

Nicke bor perfekt, utanför porten några meter bort så han han Tvärbanan... man kan säga utanför porten, så det var inte långt man behövde gå.
Vi hittade snabbt till Göta Lejon och kom fram i bra tid.Vi behövde inte vänta länge för att komma in och sätta hos, givetvis ett programhäfte blev det, så man kunde läsa lite när man väntade.


Här satt man och väntade på ridån skulle gå upp. Vi hade bra platser som man såg bra ifrån.

Priscilla var bra och rolig, det var många skratt kan man säga. Värt varenda krona. kan förstå att de har förlängt den för det har gått så bra för den.

Jag och Marie sa innan den började att vi skulle ut och äta efteråt, men i pausen så sa vi att det blir att åka hem istället för vi började bli trötta... vi hade en chipspåse orörd efter att vi "trodde" att vi skulle kunna äta den med Let´s Dance när vi strax innan hade ätit pizza... kan undra hur vi tänkte här. Men den blev perfekt tills vi kom hem efter Priscilla. sen somnade vi gott,

Sommartid... vaknade till 8 och sen blev det att göra sig iordning, äta frukost och sen packa ner det sista. Säga hejdå till Nicke som tog en extra titt så vi inte hade glömt något. Han sa att han kunde hitta lite nagellack eller mobilladdare efter gäster han haft, men tror inte att han hittar något efter oss.

Var hemma vid 13 tiden i Jönköping, vilken väder det var här. I Stockholm var det lite disigt när vi lämnade det. Vi kom hem hit till värmen.
Jag var en sväng och handlade sen lade jag mig i soffan och kolla i Priscilla häftet och somnade.

Nu är det tillbaka till vardagen och se till att man kommer till jobbet imorgon i tid... ja ställa om klockorna, check det är gjort...
Matlådan skall fixas... skall göra det nu :0)

Ha en skön ny vecka.
Kramizz
Taggar: Familjen, Foto, Nöje, Resa, Shopping, Väskor;

Kommentarer :

#1: Katarina

Hej! Din blogg är så fin! Jag brukar inte läsa blogg men din verkar vaa lättläst och mycket fint!
K.

Svar: Vad roligt att höra. Tack
\m/

skriven

Kommentera inlägget här :